Pont Saint Esprit

Pont Saint Esprit
L’estiu de 2011, Xavi Carreras, exmembre del grup Eter, es queda sense feina. Aquest és el detonant que el porta a tornar a escriure cançons. Aquestes que, en un principi, eren una simple excusa per practicar l’anglès, acaben sent una vàlvula d’escapament i una eina d’expressió per al Xavi, qui comença a compondre i a gravar algunes maquetes.
Un matí, es troba amb Miquel Higuera, guitarrista de Musaranya, a qui coneixia d’haver compartir escenaris anteriorment. L’escolta va ser curta, tan sols dues cançons, però suficient per a què, dies després, es trobessin tots dos tancats en una habitació arranjant una pila de cançons amb la intenció de poder-les presentar al públic.
Durant el 2012 s’incorporen al projecte dos músics més amb una dilatada carrera en formacions de jazz i flamenc. Aquests són Xavi Carbó i Marc Laguna amb els quals es consolida la formació sota el nom Pont Saint Esprit i s’acaba de donar forma a les cançons. A partir d’aquest moment, el projecte no para de créixer i, el gener de 2013, després de sis mesos d’assajos, emprenen el pas de gravar sis de les cançons en format d’EP. L’enregistrament es fa en un estudi improvisat en un pis de Vilafranca del Penedès amb l’ajuda d’Ignasi Canals, tècnic de so i bateria dels barcelonins Olivemoon que, tot i la seva joventut, ja ha enregistrat el treball de formacions tan prometedores com els propis Olivemoon o els italo-catalans Berlinist .
Finalment, després de tres durs mesos de gravació, l’Ignasi s’emporta les mescles resultants als estudis Yves Roussel Mastering, els quals han treballat amb artistes tan importants com Anímic, Pau Vallvé, La Iaia, La Bien Querida, El petit de Cal Eril o Manel .
El resultat d’aquesta aventura s’anomena Sweet Pukes, un EP proper i sense artificis. Sis cançons que naveguen entre el pop i el folk nord americà i que reben influència d’estils tan diversos com el jazz o el rock. Sis peces musicals que vesteixen i acompanyen unes lletres denses, íntimes i sinceres que inspiren paissatges tan evocadors com desoladors.
Poc després de l’enregistrament, en Marc marxa cap a Holanda per continuar amb els seus estudis musicals i és substituït per Andreu Presas, component dels The Night Shouters, amb qui el grup torna als assajos per preparar el repertori que presentarà en directe. Un repertori cuidat, ple de petits detalls on, a més a més de poder-se escoltar les sis cançons de Sweet Pukes, el grup presentarà altres peces, encara inèdites, també en forma de “dolços vòmits”.

0 comentaris… add one

Deixar un comentari

MusicalEbre Ubicada en Av. Catalunya 6, 43391, Tarragona Teléfono: 977 100 699